Mensona

Wie zijn wij & nog belangrijker, wat doen we?

Vandaag worden we massaal geplaagd door wat wij noemen, ‘de ziekten van de 21e eeuw’. Nog nooit hadden zoveel mensen een te hoge bloeddruk, cholesterol, BMI, nek & rug klachten, en ga zo nog maar even door…

 

Vaak is dit te wijten aan onze steeds inactievere levensstijl, we zitten te veel en bewegen te weinig, ondanks dat ons lichaam het beste presteert als het in beweging is en blijft. Als ons lichaam in balans is voelen we ons het beste, we worden energieker, zijn beter gemutst, kunnen ons beter concentreren en voelen ons algemeen beter in ons vel.

 

Het leven vandaag de dag kan enorm veel van ons vragen, en dan zijn we sneller geneigd om het tegenovergestelde te doen van wat ons lichaam net nodig heeft, beweging. Het is dus niet meer als normaal dat het soms moeilijk lijkt om die paar uurtjes beweging nog in te plannen in onze oh-zo-drukke agenda.

 

Uw lichaam & U

Beweging heeft, zoals eerder vermeld, enorm veel voordelen. Niet alleen zal je lichaam er wel bij varen, deze bewegingsmomenten kunnen we net gebruiken om ons leven even af te sluiten van die oh-zo-drukke agenda. Uw lichaam en geest zal u dankbaar zijn. We hebben maar 1 ‘huis’, we dragen er best goed zorg voor.

 

Ik spreek over beweging en niet over sport omdat beweging het enige is wat we nodig hebben. In tegenstelling tot wat velen denken heeft ons lichaam beweging nodig, sport niet. Wat bedoel ik hiermee? Het is het algemene gevoel dat we ons zwaar moeten inspannen om ons lichaam gezonder te maken.

Echter is het tegenovergestelde waar, je moet er weliswaar tijd en moeite insteken, maar we moeten bewegen op een rustig tempo, rekening houdend met wat ons lichaam aankan.

 

Daarom doen wij bij Mensona eerst een fitheidsanalyse, rekening houdend met de wensen en noden van U en uw lichaam, om nadien, samen met u een beweegprogramma op te stellen waarbij u op de meest verantwoorde manier, de snelste vooruitgang zal boeken.

 

Mensona heeft als doel de Vlaming meer aan het bewegen te krijgen, en de hen hier ook het belang van te laten inzien. Dit willen we realiseren d.m.v. workshops, vakanties, lezingen, …
 

Met onze Fit & Fun vakanties gaan we appelleren op een eerste, belangrijke, doelgroep nl. de kinderen van de lagere school (6-12). Door de steeds meer gedigitaliseerde wereld, ondervinden deze kinderen een teveel aan schermtijd, gecombineerd met te weinig of te eenzijdige beweging. Deze doelgroep is nog heel vatbaar voor verandering. Daarom willen wij, o.a. door middel van leuke, educatieve en sportieve activiteiten enerzijds een mentaliteitswijziging teweegbrengen om zo in de toekomst een actievere levensstijl na te streven, anderzijds willen we actieve kinderen hun conditie meer in evenwicht brengen. Hierdoor verlaagt de kans op aandoeningen/blessures aanzienlijk!

Naast onze focus op de algemene conditie, doen we ook aan talent-oriëntatie waardoor jou kind na de vakantie weet wat zijn/haar sterke eigenschappen zijn op actief vlak. 

Risico's sedentair gedrag & schermtijd

Ook kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen die voldoende bewegen, kunnen negatieve effecten ondervinden van te veel sedentair gedrag.

Investeren in je toekomst!

Onze wereld zoals we hem de dag van vandaag kennen, wordt steeds meer gedigitaliseerd. Op zich is dit geen ramp en kan technologie onze wereld mooier maken, jammer genoeg maakt datgene ons ook meer sedentair. Ongeveer de helft van onze kinderen tussen 4 en 12 haalt de beweegnorm niet!

Dit resulteert dat ons land bij de koplopers is van kinderen met overgewicht, zo'n 16% van de kinderen kampt op deze leeftijd met overgewicht, een getal dat enkel toeneemt naarmate ze ouder worden. Omdat met overgewicht en obesitas serieus wat kwaaltjes gepaard gaan, denk maar aan hoge bloeddruk, hartkwaaltjes, te hoge cholesterol.. willen wij als bewegingsdeskundige hier iets aan doen. Natuurlijk kan je ook een perfect normaal lichaamsgewicht hebben, maar toch te sedentair leven, denk maar aan een kind dat veel sport, maar toch 2-3u/dag voor een scherm zit. 

Daarom hebben wij besloten een vakantie in te richten waar we specifiek op deze materie gaan inzetten, op een speelse en ludieke manier gaan wij kinderen sensibiliseren rond het belang van beweging en de gevolgen van onze steeds groter wordende sedentaire levensstijl. De ipad, gsm, tv is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij, daarom gaan we dit implementeren in onze vakantie en tonen hoe we dit op een positieve manier kunnen gebruiken. 

In onze samenleving komt het belang van bewegen steeds meer en meer aan bod, vandaar ook onze slogan, "een gezonde geest in een gezond lichaam", en deze gewoonte leer je best zo vroeg mogelijk aan. Deze vakantie is dus meer dan een weekje genieten, het is een investering in je toekomst!