Steven Van Laeken 

Hoi! Ik ben Steven,  Een 25 jarige die eerst zijn jongensdroom in de bouw heeft nagestreeft

Maar..

Na enkele jaren miste ik iets, iets meer, dus besloot ik iets te doen met datgene dat mijn leven beter had gemaakt, sport. Enkele jaren geleden woog ik 120kg, tot ik op een dag besefte wat ik moest doen en ik begon aan mijn traject.  

Op mezelf besloot ik te gaan trainen, op 4 maanden tijd verloor ik 50kg door voldoende beweging en evenwichtige voeding. En net die ervaring brengt me waar ik tot op heden ben. 

Enkele jaren geleden besloot ik een cursus te volgen die me opleidde tot Trainer B fitness. Omdat ik toch nog meer kennis wou bijschaven besloot ik mezelf in te schrijven op Thomas More. In een nieuwe, innoverende richting die me zou opleiden tot bewegingsdeskundige en die me enkele wetenschappelijke inzichten zou geven in training & het menselijk lichaam. Op die manier wil ik mijn kennis, en vooral motivatie om je levensstijl te veranderen aan mensen overbrengen.

Met ons bedrijf Mensona willen we iedereen begeleiden bij het overschakelen naar een fittere levensstijl, met onze VZW zetten we in op sensibilisering rond het belang van bewegen, gezonde voeding en nefaste gevolgen van een sedentaire levensstijl. 

Fenke Schraepen

Hey, ik ben Fenke, 23 jaar en ik ben gebeten door sporten en bewegen.

Enkele jaren geleden kreeg ik de diagnose fibromyalgie die mijn leven op pauze zette. Omdat men toen nog niet zo ver stond als nu, zeiden ze dat ik veel moest rusten en absoluut niet aan sport mocht doen. Nu weten we, mede door de wetenschap, dat het tegenovergestelde waar is. Niets doen maakt dit net erger, bewegen op een verstandige manier is de enige juiste remedie, een remedie die ik zelf al aan de levende lijve had ondervonden. Door regelmatig te sporten houd ik mijn aandoening onder controle. Het is deze passie voor sport die ik graag wil overbrengen op mijn medemens! 

Omdat ik het zo belangrijk vind dat iemand zich fysiek en mentaal goed voelt, ben ik aan de opleiding Sport en Bewegen begonnen aan de Thomas More Hogeschool. Met deze richting willen we mensen op een verantwoorde manier begeleiden om ze meer te laten sporten en bewegen. 
Daarnaast ben ik ook reeds enkele jaren een gepassioneerde monitor en vakantieverantwoordelijke van de integratievakanties van KAZOU (cm). Dit zijn vakanties waar zowel jongeren met als jongeren zonder een beperking met mee gaan. Mensen met een beperking de 10 beste dagen van het jaar bezorgen is dan ook een doel dat ik elk jaar aanga en waar ik de lat voor mezelf steeds hoger leg.